Снимка Булфото, архивКристиан Вигенин коментира поведението на ИТН. Има такъв народ

...
Снимка Булфото, архивКристиан Вигенин коментира поведението на ИТН. Има такъв народ
Коментари Харесай

Вигенин: Има такъв народ се превърна в партия на статуквото

Снимка Булфото, списък

Кристиан Вигенин разяснява държанието на Има Такъв Народ. 

" ИТН " се трансформира в партия на статуквото. Имаха три благоприятни условия да образуват държавно управление и да стартират да се борят със статуквото ", сподели пред Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

Вигенин изясни, че отсъствието на депутати от Българска социалистическа партия от съвещанието на правната парламентарна комисия е било декларирано авансово и неуспехът на съвещанието е поради неосигурен кворум от страна на най-голямата парламентарна група, чийто народен представител е и ръководител на тази комисия.

" Българска социалистическа партия ще поддържа този законопроект (промените в Закона за правосъдната власт, с които се предлага закриването на профилирания съд и прокуратурата - б.р.) на последващо съвещание на комисията, ще поддържа и Закона за НСО, който беше подсилен от нас на комисия, само че по този начин беше проведено неговото приемане, че ние да не можем да присъстваме. Тези хитрини на дребно няма да завоюват на никого поддръжка ", изясни политикът.

Кристиан Вигенин разяснява информацията за възможен предстоящ политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

" Чувал съм такива клюки, не знам до каква степен тази информация може да бъде доказана. Но в случай че такива опити се вършат, освен да бъде основан нов план, само че да бъдат откъсвани  и наши структури под някаква форма, това ще срещне отпор. За мен би било прекомерно нелогично леви хора, каквито са нашите членове и симпатизанти, да се включат в един очевидно десен демократичен план. Не виждам аргументи Българска социалистическа партия да се тормози от това. Притеснително би било, в случай че се окаже, че такива совалки се вършат през институция, която няма роля в сходни политически процеси. Президентът не е в позиция да показва поддръжка за една или друга партия, по тази причина да му се задават въпроси дали поддържа една такава партия, ще получат един и същи отговор. Мисля, че се сътвориха известни съмнения след недотам премисления отговор на премиера Стефан Янев, тъй като, когато служебни министри и министър председател, назначени от президента, показват благосклонност или планове да основат или да поддържат подобен план, това рефлектира върху президента Румен Радев ", сподели Вигенин.

Той съобщи, че не трябва президентът да бъде въвличан в политическите упоритости на един или различен. " Всичко, което в този момент се спекулира към него, основава проблеми за него. Българска социалистическа партия не прави драми от това ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР